به گزارش فولاد نیوز، دولت هند تصمیم گرفته است برنامه 23 میلیارد دلاری خود برای تحریک تولید داخلی را که تنها چهار سال پس از آغاز آن برای جذب شرکت‌ها از چین به راه انداخته بود، لغو کند. این برنامه که تحت عنوان «طرح مبتنی بر تولید» (PLI) شناخته می‌شود، به شرکت‌ها وعده پرداخت‌های نقدی در صورت دستیابی به اهداف تولیدی و زمانی داده بود، اما بسیاری از شرکت‌ها نتوانستند تولید خود را راه‌اندازی کنند و در عوض برخی که به اهداف تولیدی دست یافته بودند، با تأخیر در پرداخت‌های یارانه‌ها مواجه شدند.

تا اکتبر 2024، شرکت‌های شرکت‌کننده تنها 151.93 میلیارد دلار کالا تولید کرده بودند که 37 درصد از هدف تعیین‌شده توسط دولت را تشکیل می‌دهد. دولت هند تنها 1.73 میلیارد دلار یارانه پرداخت کرده است که کمتر از 8 درصد از مبلغ تخصیص‌یافته به برنامه بوده است.

این طرح به هدف افزایش سهم تولید در اقتصاد به 25 درصد تا سال 2025 معرفی شده بود، اما اکنون با عدم موفقیت در دستیابی به این هدف و مشکلات اجرایی، دولت هند تصمیم به پایان دادن به آن گرفته است. طرح مذکور تنها در 14 بخش آزمایشی محدود به صنایع خاصی از جمله تولید تلفن‌های همراه و داروسازی پیشرفت‌هایی داشته است، اما سایر بخش‌ها نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند.

چالش‌های فراوان فولاد هند

در بخش فولاد، هند به شدت با رقابت از جانب چین روبرو است. تولیدکنندگان فولاد هند در برابر چین که تولیدات فولادی خود را با قیمت‌های بسیار پایین عرضه می‌کند، با چالش‌های زیادی مواجه شده‌اند. در صنعت فولاد، بسیاری از پروژه‌ها یا به دلیل عدم پیشرفت کافی از برنامه خارج شده‌اند و یا نتوانسته‌اند اهداف خود را تحقق بخشند. طبق گزارشات، از 58 پروژه تأسیس کارخانه فولاد، 14 پروژه به دلیل عدم پیشرفت کافی حذف شده‌اند. این در حالی است که هند در تلاش بوده تا جایگاه خود را در بازار جهانی فولاد تقویت کند.

این وضعیت در حالی است که هند برای مقابله با جنگ تجاری ایجاد شده توسط رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، که سیاست‌های حمایتی هند را نقد کرده است، با چالش‌هایی در بخش صادرات مواجه است. ترامپ تهدید کرده که تعرفه‌های متقابل بر کشورهایی که با آمریکا مازاد تجاری دارند، اعمال خواهد کرد و این امر چالش‌هایی برای بخش صادرات هند ایجاد کرده است.

مقامات دولتی اظهار کردند که این تصمیم به معنای کنار گذاشتن تلاش‌ها برای احیای صنعت تولید نیست و برنامه‌های جدیدی برای کمک به بخش‌هایی که در این برنامه موفق نبوده‌اند، در حال بررسی است. به گفته برخی مقامات، برای جبران هزینه‌های سرمایه‌گذاری انجام شده توسط شرکت‌ها، دولت به دنبال حمایت از برخی بخش‌ها با بازپرداخت هزینه‌های تأسیس کارخانه‌ها به صورت جزئی است.

دیدگاهتان را بنویسید