بریتانیا اطمینان دارد که میتواند عملیات بریتیش استیل را حفظ کند/ چین خواستار انصاف است

به گزارش فولاد نیوز، بریتانیا روز دوشنبه ابراز اطمینان کرد که میتواند مواد خام کافی برای نگه داشتن کورههای فولاد خود در آخرین تولیدکننده فولاد اصلی در این کشور تأمین کند، پس از آنکه دولت کنترل عملیاتی این کارخانه را از مالکان چینی آن گرفته است.
وزیران اعلام کردند که مالکان فولاد بریتانیا، گروه جینگه چین، قصد داشتند کورههای کارخانه اسکونتروپ را پس از رد پیشنهاد مالی دولت ببندند، که این اقدام بریتانیا را مجبور به واردات فولاد میکرد.
دولت آخر هفته گذشته پارلمان را به صورت اضطراری فراخواند تا قانون اضطراری تصویب کرده و به آن اختیاراتی برای هدایت هیئت مدیره و نیروی کار کارخانه و همچنین دستور خرید مواد خام بدهد.
دولت همچنین روز دوشنبه از انتصاب مدیرعامل موقت و مدیر ارشد تجاری، که هر دو از کارکنان طولانیمدت کارخانه بودند، خبر داد و اعلام کرد که مواد خام کافی در کشور موجود است.
یک سخنگوی کیر استارمر، نخستوزیر، گفت که دو محموله شامل سنگ آهن، گلولههای آهن و زغالسنگ ککشو به بندر محلی رسیده و یک محموله دیگر در راه است.
وی به خبرنگاران گفت: «ما اکنون اطمینان داریم که تأمین مواد مورد نیاز را تأمین خواهیم کرد. به طور طبیعی، ما با مدیریت همکاری خواهیم کرد تا مواد خام بیشتری شناسایی کنیم که برای حفظ خط تولید مستمر و ادامه فعالیت کورهها نیاز داریم.»
وزیر بخش خزانهداری، جیمز موری، پیش از ظهر دوشنبه گفت که تمرکز بر روی وارد کردن مواد به کورههاست و افزود که اگر دولت در روز شنبه اقدام نمیکرد، کورهها بسته میشدند.
تعدادی از کسبوکارها، از جمله تاتا هند و توزیعکننده محلی، رینهام استیل، نیز حمایتهای مدیریتی و مواد خام خود را پیشنهاد دادهاند.
این اختلاف ممکن است روابط میان لندن و پکن را که دولت کارگری کیر استارمر قصد داشت آن را بهبود بخشد، تحت فشار قرار دهد، در زمانی که کشورهای مختلف در تلاشند تا همکاریهای تجاری را پس از شوک تعرفهای ایالات متحده عمیقتر کنند.
گروه جینگه اظهارنظری نکرده است، اما چین خواستار رفتار منصفانه با شرکتهای خود و حل مسأله از طریق مشورت شد.
کورهها در شهر اسکانتروپ نیاز به سوخت دائمی دارند و روزانه 700,000 پوند (922,000 دلار) ضرر میدهند. تولیدات آنها در شبکه ریلی، صنعت ساخت و ساز و صنعت خودروسازی استفاده میشود. بدون این کارخانه، بریتانیا مجبور به واردات فولاد خواهد بود، در زمانی که جنگهای تجاری و ناپایداریهای ژئوپولیتیکی وجود دارد.
این مداخله در کارخانهای که 3,500 نفر در آن مشغول به کار هستند و تعداد بیشتری در زنجیره تأمین آن فعالیت دارند، وزیر تجارت بریتانیا، جاناتان رینولدز را به این نتیجه رساند که چین دیگر در بخش فولاد بریتانیا خوشآمد نخواهد بود.
چین: «به طور منصفانه عمل کنید»
سفارت چین در لندن اعلام کرده است که وضعیت را به دقت دنبال میکند و امیدوار است که بریتانیا راهحلی قابل قبول برای همه پیدا کند و همچنین یادآور شد که شرکتهای فولاد بریتانیا در سالهای اخیر با مشکلاتی مواجه بودهاند.
یک سخنگوی سفارت گفت: «ما از طرف بریتانیا خواستهایم که بر اساس اصول انصاف، بیطرفی و عدم تبعیض عمل کند و اطمینان حاصل کند که حقوق و منافع قانونی شرکت چینی محافظت شود.»
وزارت خارجه چین از بریتانیا خواسته است که تجارت را سیاسی نکند تا از اعتماد سرمایهگذاران چینی محافظت شود.
فولاد بریتانیا در مورد این اختلاف اظهار نظری نکرده است، اما روز دوشنبه از انتصاب آلن بل به عنوان مدیرعامل موقت و لیسا کالسون به عنوان مدیر ارشد تجاری خبر داد تا «رهبری ثابت و حرفهای» را در این کارخانه تضمین کند.
این شرکت پیش از افزایش هزینههای انرژی در سالهای اخیر، در بازار جهانی که با مازاد عرضه روبهرو بود، با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکرد. تعرفههای 25 درصدی ایالات متحده بر تمام واردات فولاد که در مارس اجرایی شد، ضربه دیگری به این صنعت وارد کرد.
اتحادیه کارگری جامعه که نماینده کارکنان این کارخانه است، از مداخله دولت استقبال کرده است، همانطور که انجمن تجاری صنعت فولاد بریتانیا، نیز حمایت خود را اعلام کرده است.
بسته شدن کورهها بریتانیا را به تنها کشور گروه 7 تبدیل میکند که قادر به تولید فولاد اصلی از سنگ آهن، زغالسنگ ککشو و سایر مواد اولیه نخواهد بود. دولت میگوید که ملی کردن کارخانه اکنون گزینهای محتمل است.