برزیل فوری به تعرفههای فولاد آمریکا واکنش نشان نخواهد داد

به گزارش فولاد نیوز، وزیر دارایی برزیل روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور بلافاصله به تعرفههای اعمالشده توسط ایالات متحده بر واردات فولاد و آلومینیوم واکنش تلافیآمیز نشان نخواهد داد و به جای آن به دنبال گفتوگوهاست؛ در حالی که دولت اشاره کرد تمامی اقدامات احتمالی را بررسی خواهد کرد.
تعرفههای افزایشیافته اعمالشده توسط رئیسجمهور دونالد ترامپ بر تمامی واردات فولاد و آلومینیوم از روز چهارشنبه اجرایی شد؛ این اقدام بخشی از کمپینی است برای بازتعریف نظام تجارت جهانی به نفع آمریکا و موجب واکنشهای سریع از سوی کانادا و اروپا شده است.
در بیانیهای، دولت برزیل از این اقدام «بیموجه» ایالات متحده ابراز تاسف و به تاریخچه همکاری و یکپارچگی اقتصادی میان دو کشور اشاره کرد.
برزیل که یکی از بزرگترین منابع واردات فولاد آمریکا محسوب میشود، اعلام کرد که دولت آن طی چند هفته آینده تمامی اقدامات ممکن را، از جمله در چارچوب سازمان تجارت جهانی، ارزیابی خواهد کرد.
رئیسجمهور لوییس ایناسیو لولا دا سیلوا دستور داده است که تیم اقتصادی خود به گفتوگو با دولت ترامپ بپردازد.
وزیر دارایی، فرناندو حداد، روز چهارشنبه پس از دیداری با اعضای صنعت فولاد محلی در برازیلیا به خبرنگاران گفت: «رئیسجمهور لولا به ما گفت که آرامش خود را حفظ کنیم؛ او اشاره کرد که در گذشته حتی تحت شرایطی که نامساعدتر از شرایط کنونی بودند، مذاکرات را انجام دادهایم.»
همچنین، معاون رئیسجمهور برزیل، ژرالدو آلکمین، هفته گذشته تماس تلفنی «مثبت»ای با وزیر بازرگانی ایالات متحده، هوارد لوتنیک، در خصوص سیاست تعرفهای آمریکا داشته است؛ آنها توافق کردند که گفتگو بین دو دولت ادامه خواهد یافت.
در سال ۲۰۱۸، برزیل با دولت پیشین ترامپ به توافقی مبنی بر سیستم سهمیه واردات دست یافت که به آن اجازه میداد تا حداکثر ۳.۵ میلیون تن فولاد نیمهساخته را بدون مواجهه با تعرفه بر کالاهای خود به آمریکا صادر کند.
در بیانیهای، لابی صنعت فولاد برزیل (Aco Brasil) از سیستم سهمیهای که روز چهارشنبه با اجرایی شدن تعرفههای جدید لغو شد، دفاع کرد.
رئیس دفتر رئیسجمهور برزیل، روی کوستا، روز چهارشنبه گفت که مقامات دولتی برزیل و آمریکا قرار است در روز جمعه دیداری داشته باشند تا در خصوص تعرفهها به تفاهم برسند. او خاطرنشان کرد که روند استاندارد در دیپلماسی «معامله متقابل» خواهد بود، اما افزود که تصمیم نهایی تنها پس از دیدار روز جمعه اتخاذ خواهد شد.
برزیل اعلام کرد که صنعت فولاد آن رابطهای «همبخش و متقابل سودمند» با ایالات متحده حفظ کرده است؛ این کشور سومین واردکننده بزرگ زغال نفتی مورد نیاز برای تولید فولاد آمریکا و بزرگترین صادرکننده فولاد نیمهساخته به آمریکا محسوب میشود.