به گزارش فولاد نیوز، ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری فولاد را از کانادا خریداری می‌کند و این واردات تحت تعرفه‌هایی که دونالد ترامپ قصد اعمال آن‌ها را در این هفته دارد، بسیار گران‌تر خواهند شد.

این خبر برای استفن کاپون، رئیس شرکت «آهن کاپون» (Capone Iron Corporation) در راوِلی، ماساچوست که در زمینه تولید پلکان‌های فولادی، نرده‌ها، شبکه‌ها و سایر محصولات فعالیت می‌کند و حدود ۱۰۰ کارمند دارد، خبر خوشی است. او می‌گوید: «برای مدت طولانی، رقبای کانادایی با عرضه محصولات فولادی ارزان قیمت بازار نیوانگلند را اشباع کرده‌اند و مانع از کسب منافع شرکت‌های بومی شده‌اند.»

او افزود: «هر چقدر هم که قیمت پیشنهادی ما پایین باشد، آن‌ها می‌توانند در هر پروژه از ما ارزان‌تر عمل کنند. آن‌ها در حال ویران کردن بازار ما هستند.»

بسیاری از شرکت‌ها با تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ مخالفت دارند؛ زیرا نگرانی از افزایش هزینه‌ها و احتمال انتقام‌گیری از طرف کشورهای دیگر وجود دارد. مدیرعامل شرکت Ford Motor، جیم فارلی، ماه گذشته گفت که این تعرفه‌ها ممکن است «یک سوراخ بزرگ» در صنعت خودروسازی آمریکا ایجاد کنند و خرده‌فروشان هشدار داده‌اند که این تعرفه‌ها به افزایش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان منجر خواهند شد.

اما در دنیای کسب‌وکار، بخش‌هایی از حمایت از سیاست‌های تجاری او وجود دارد، به‌خصوص در میان مدیران اجرایی که معتقدند صنایع آن‌ها از تجارت ناعادلانه آسیب دیده‌اند.

به ویژه رهبران شرکت‌های فولاد و آلومینیوم آمریکایی مدعی هستند که رقبا از خارج از کشور آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند، زیرا آن رقبا از یارانه‌ها و حمایت‌های دولتی بهره می‌برند. آن‌ها اضافه می‌کنند که وقتی تعرفه‌ها بدون چاله‌های قانونی اعمال شوند، تأثیر مثبتی در تحریک سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در داخل آمریکا داشته‌اند.

در روز پنج‌شنبه، ترامپ تعرفه‌های گسترده‌ای را که دو روز قبل بر واردات از کانادا و مکزیک اعمال کرده بود، تعلیق کرد. اما تعرفه‌های اعمال شده بر محصولات فولاد و آلومینیوم، که بر اساس بندی در قانون گسترش تجارت به نام بخش ۲۳۲ به تصویب رسیده‌اند، قرار است از روز چهارشنبه اجرایی شوند.

کوش دِسای، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ با اکثریت آراء انتخاب شده است تا شرایط بازی را برای تولیدکنندگان و کارگران آمریکایی با استفاده از تعرفه‌ها برابر کند و او متعهد به اجرای این امر است – از جمله در بخش‌های کلیدی صنعت فولاد و آلومینیوم ما.»

این تعرفه‌ها شامل یک مالیات ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم از کانادا، مکزیک و سایر کشورها می‌شوند.

در نخستین دوره ریاست جمهوری‌اش، ترامپ تعرفه‌های بخش ۲۳۲ را بر فولاد و آلومینیوم اعمال کرده بود؛ اما کانادا و مکزیک از این تعرفه‌ها معاف شدند زمانی که توافقنامه تجاری جدید میان این کشورها و ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ به اجرا درآمد.

جسی گری، مدیرعامل شرکت Century Aluminum، بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم اولیه در آمریکا، از تعرفه‌های آلومینیومی در دوره اول ترامپ حمایت می‌کرد؛ اما گفت معافیت‌ها باعث کاهش اثربخشی آن‌ها شده‌اند و خوشحال است که دوباره این تعرفه‌ها اعمال می‌شوند.

وی اظهار کرد: «این تعرفه‌های جدید چاله‌های قانونی را می‌بندند و به ما این امکان را می‌دهند که دوباره سرمایه‌گذاری و تولید بیشتری را در داخل آمریکا راه‌اندازی کنیم.»

فیلیپ بل، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد، گروهی تجاری در آمریکا، اظهار داشت که در سال‌های اخیر واردات فولاد به شدت افزایش یافته است. او گفت شرکت‌های مکزیکی فولاد ارزان از چین وارد می‌کنند، تغییرات جزیی روی آن اعمال کرده و سپس آن را به عنوان محصول تولید شده در مکزیک به آمریکا صادر می‌کنند.

دولت بایدن سال گذشته برای جلوگیری از این امر، تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد مکزیکی که خارج از آمریکای شمالی ذوب یا ریخته‌گری شده بود را اعمال کرد تا قبل از تبدیل شدن به محصول نهایی وارد نشود. تعرفه‌های ترامپ از این محدوده فراتر رفته و به تمام فولاد وارداتی از مکزیک اعمال می‌شود.

وی اضافه کرد: «رئیس‌جمهور پیام روشنی به شرکای تجاری ما می‌دهد مبنی بر اینکه زمان آن فرا رسیده است تا نسبت به روابط تجاری خود با ایالات متحده جدی‌تر شوند.»

شرکت‌های فولادی کانادایی، اتهامات مبنی بر شکستن قوانین تجاری را رد می‌کنند.

کاترین کابدن، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کانادا، در بیانیه‌ای گفت: «اعضای ما کاملاً متعهد به بازاری در آمریکای شمالی هستند که از اعمال ناعادلانه تجارت محافظت شده و ما با تولید در سطحی که کمتر از تقاضای فولاد کانادا است، به افزایش ظرفیت جهانی کمک نمی‌کنیم.»

در حالی که تعرفه‌ها ممکن است به شرکت‌های تولیدکننده فولاد و آلومینیوم آمریکایی کمک کنند تا سهم بیشتری از بازار داخلی را به دست آورند، سوال این است که آیا این تعرفه‌ها موجب ایجاد سرمایه‌گذاری‌های بزرگ برای افزایش ظرفیت می‌شوند یا خیر.

شرکت‌های فولادی پس از اعمال تعرفه‌های دوره اول ترامپ، ظرفیت‌های تولیدی خود را افزایش دادند. تیمنا تانرز، مدیر ارشد در Wolfe Research که پوشش‌دهنده شرکت‌های فلزی است، گفت که شرکت‌های آمریکایی می‌توانند ظرفیت کافی برای جایگزینی فولاد وارداتی در بسیاری از بازارها ایجاد کنند. اما او افزود که ترس از ایجاد اضافه‌بار تولید ممکن است برنامه‌های آن‌ها را تعدیل کند.

وی گفت: «به نظر می‌رسد کارخانه‌ها تمایلی به کارکردن با ظرفیت بالا ندارند، زیرا فکر می‌کنند این کار می‌تواند قیمت‌ها را به پایین بکشد و ترجیح می‌دهند از قیمت‌های بالاتر لذت ببرند.»

طبق گزارش انجمن فولاد و آهن آمریکا، واردات فولاد نهایی سال گذشته حدود ۲۳ درصد از بازار را تشکیل می‌داد؛ در حالی که آمریکا از واردات آلومینیوم بسیار بیشتر وابسته است.

قبلاً تولید آلومینیوم اولیه – به معنی آلومینیومی که از مواد اولیه به دست می‌آید نه از بازیافت – به دست ذوب‌کنندگان آمریکایی غالب بود، اما امروزه چین بیش از هر کشور دیگری تولید می‌کند. وزارت بازرگانی نشان داده است که در سال ۲۰۱۶ آمریکا ۹۰ درصد از آلومینیوم اولیه خود را وارد کرده است.

موسسه سیاست اقتصادی، یک اندیشکده گرایش چپ، تعرفه‌های بخش ۲۳۲ در دوره اول ترامپ را مدیون کمی احیای صنعت آلومینیوم اولیه دانست.

شرکت Century، بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم اولیه در آمریکا، برنامه دارد یک کارخانه ذوب آلومینیوم جدید بسازد؛ اولین کارخانه در آمریکا طی ۴۵ سال گذشته. این شرکت قصد دارد با دریافت گرانتی تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار که توسط دولت بایدن و از طریق بودجه‌های قانون کاهش تورم و قانون سرمایه‌گذاری زیرساخت اعطا شده است، پروژه را اجرا کند. با این حال، Century هنوز نیاز به تأمین مالی قابل توجه بیشتری برای ساخت کارخانه دارد. همچنین دولت ترامپ در حال بررسی گرانتی‌های اعطا شده بر اساس قانون کاهش تورم است.

در پاسخ به این سوال که آیا این بررسی‌ها برنامه‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد، گری گفت: «ما معتقدیم پروژه جدید کاملاً با نوع سرمایه‌گذاری‌ای که این دولت می‌خواهد انجام دهد، همخوانی دارد.» او اضافه کرد که ساخت کارخانه می‌تواند ۵۵۰۰ شغل ایجاد کند و برای بهره‌برداری از آن به ۱۰۰۰ کارمند تمام‌وقت نیاز خواهد بود.

با این حال، صنعت آلومینیوم آمریکا نسبت به تعرفه‌های جدید ترامپ دچار اختلاف نظر شده است؛ عمدتاً به دلیل اینکه شرکت‌های آمریکایی دارای کارخانه‌هایی در کانادا هستند که تحت تأثیر این تعرفه‌ها قرار خواهند گرفت. چارلز جانسون، رئیس انجمن آلومینیوم، ماه گذشته در لینکدین اظهار داشت که اگرچه او از برخی جنبه‌های تعرفه‌های بخش ۲۳۲ حمایت می‌کند، اما آمریکا به «منبع قابل اعتمادی از آلومینیوم از کانادا» نیاز دارد تا از شغل‌ها و سرمایه‌گذاری‌های جاری حمایت کند.

اگر تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت فولاد و آلومینیوم شوند، شرکت‌هایی که از این فلزات در محصولات خود استفاده می‌کنند ممکن است هزینه‌های اضافی را به مصرف‌کنندگان منتقل کنند یا به دنبال جایگزین‌هایی بگردند.

اتحادیه‌ها نیز از تعرفه‌های ترامپ حمایت می‌کنند، اما گاهی از نحوه اعمال آن‌ها اعتراض داشته‌اند. اتحادیه کارگران فولاد، که بیش از ۲۲۵۰۰۰ عضو در کانادا دارد، به هدف قرار دادن کانادا انتقاد کرده و گفته است تجارت فولاد با این کشور عادلانه است.

دیوید مک‌کال، رئیس بین‌المللی اتحادیه کارگران فولاد، در بیانیه‌ای گفت: «ما از رئیس‌جمهور می‌خواهیم که در آینده تفاوت بین تقلب‌کنندگان تجاری و متحدان قابل اعتماد که به‌طور مداوم در جهت ارتقای امنیت ملی و اقتصادی با ما همکاری می‌کنند، قائل شود.»

استفن کاپون، مدیر اجرایی فولاد در ماساچوست، می‌خواهد تعرفه‌های فولاد توسط ترامپ حتی شدیدتر شود. او اظهار کرد که تعرفه‌ها در حال حاضر واردات فولاد از کانادا را معاف می‌کنند اگر شرکت کانادایی در داخل کارخانجات آمریکایی فولاد را ساخت کند. او افزود که فرآیند ساخت فولاد – تبدیل آن به محصولاتی مانند پلکان و شبکه – نیاز به نیروی کار بیشتری دارد و این موضوع باید در تعرفه‌ها منعکس شود.

کاپون گفت: «تعرفه‌های بخش ۲۳۲ به نفع کارخانه‌های تولیدی است، نه سازندگان محصولات نهایی.»

دیدگاهتان را بنویسید