به گزارش فولاد نیوز، شرکت آهن و فولاد ارفع در تاریخ 6 اسفند 1383 به‌عنوان یک شرکت سهامی خاص تاسیس شد و در سال 1392 به سهامی عام تغییر یافت. این شرکت که با نماد «ارفع» در بازار دوم فرابورس ایران فعالیت می‌کند، نقش مهمی در زنجیره تولید فولاد کشور دارد.

ظرفیت تولید ارفع چقدر است؟

دفتر مرکزی فولاد ارفع در تهران قرار دارد، اما محل اصلی فعالیت آن در کیلومتر 25 جاده اردکان به نائین است. ارفع با بهره‌برداری از واحد احیای مستقیم خود، ظرفیت تولید 1.2 میلیون تن آهن اسفنجی را به ثبت رسانده است. همچنین، ظرفیت واحد فولادسازی این شرکت طی افزایش‌های متوالی از 800 هزار تن به 900 هزار تن شمش فولادی رسیده است.

جایگاه آهن و فولاد ارفع در صنعت فولاد

طبق گزارش انجمن فولاد ایران، در 9 ماه نخست سال 1403 کل تولید بیلت و بلوم کشور حدود 13.9 میلیون تن بوده که سهم ارفع از این مقدار 556 هزار تن، معادل 4 درصد کل تولید کشور است.

قیمت فروش داخلی شمش فولادی این شرکت از طریق بورس کالا و بر اساس دستورالعمل‌های ستاد تنظیم بازار تعیین می‌شود.

ارفع با ظرفیت بالای تولید و جایگاه تثبیت‌شده در صنعت فولاد ایران، نقش مهمی در زنجیره تامین این حوزه ایفا می‌کند.

با افزایش ظرفیت تولید و بهره‌گیری از مواد اولیه داخلی و خارجی، این شرکت همچنان یکی از بازیگران اصلی در تولید بیلت و بلوم کشور محسوب می‌شود.

مواد اولیه و تامین‌کنندگان ارفع کدامند؟

ارفع مواد اولیه خود را از شرکت‌های داخلی و خارجی تامین می‌کند. بخش عمده‌ای از گندله مصرفی این شرکت از تولیدکنندگان داخلی نظیر چادرملو و سنگ‌آهن مرکزی ایران تامین می‌شود.

همچنین، شرکت‌های خارجی نظیر RMETAL METAL ALLOYS TRADING CO و GECON FZLLC تامین‌کنندگان برخی از فروآلیاژهای موردنیاز این شرکت هستند.

ارفع در بهمن 1403 چقدر تولید کرد؟

بررسی گزارش فعالیت ماهانه آهن و فولاد ارفع در بهمن‌ماه امسال حکایت از آن دارد که تولید ماهانه شرکت به 42 هزار و 746 تن رسیده که شامل 25 هزار تن شمش فولادی و 17 هزار تن آهن اسفنجی می‌شود.

مقایسه این عدد با ماه گذشته افت 58 درصدی، با بهمن سال 1402 کاهش 48 درصدی و و با میانگین 12 ماه گذشته سقوط بیش از 70 درصدی را نشان می‌دهد.
به این ترتیب ارفع در بهمن‌ماه کارنامه تولید ضعیفی را ثبت کرد که زنگ خطری برای درآمد و سودسازی این شرکت فولادی به حساب می‌آید.

فروش فولاد ارفع نصف شد

کاهش تولید، وضعیت فروش شرکت آهن و فولاد ارفع را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ به صورتی که حجم فروش این فولادساز در بهمن امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 58 درصد کاهش یافت و به 34 هزار و 721 تن رسید.

گفتنی‌ست بیشتر از 31 هزار تن از این مقدار به فروش شمش فولادی ارتباط دارد. مقایسه تناژ فروش ارفع با دی‌ماه امسال کاهش 50 درصدی و با میانگین 12 ماه گذشته افت 49 درصدی را نشان می‌دهد.

فولاد ارفع

درآمد ارفع به کمترین میزان 6 ماه گذشته رسید

طبق گزارش فعالیت ماهانه، شرکت آهن و فولاد ارفع در بهمن‌ماه امسال 923 میلیارد تومان درآمد داشت که 877 میلیارد تومان از آن مربوط به فروش شمش فولادی و 45 میلیارد تومان از آن مربوط به فروش آهن اسفنجی است. این رقم به کمترین میزان خود در 6 ماه اخیر رسیده است.

مقایسه درآمد این فولادساز در بهمن 1403 با دی‌ماه امسال افت 42 درصدی، با بهمن سال گذشته کاهش 47 درصدی و با میانگین یک سال گذشته افت 41 درصدی را نشان می‌دهد.

لازم به ذکر است نرخ فروش این شرکت نیز در یک سال گذشته رشد محسوسی نداشته و به درآمد شرکت کمکی نکرده است.

فولاد ارفع

ارفع در سال 1403 چه کارنامه‌ای داشت؟

بررسی ارقام تجمیعی آهن و فولاد ارفع در 11 ماهه امسال یک میلیون و 573 هزار تن از محصولات خود را تولید کرده که حدود 632 هزار تن از آن شمش فولادی و 940 هزار تن آن آهن اسفنجی بوده است. گقتنی‌است این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد پایین آمده است.

گفتنی‌ست ارفع در این مدت 712 هزار تن از محصولات خود را به فروش رسانده که بیشتر از 640 هزار تن از آن مربوط به شمش فولادی است. لازم به ذکر است این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 11 درصد افت کرده است.

افت تولید و فروش در 11 ماهه سال 1403 منجر به کاهش قدرت درآمدزایی شرکت آهن و فولاد ارفع در این مدت شده است. به طوری که درآمد این شرکت در 11 ماهه امسال به 16 هزار و 838 میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته؛ البته اگر رشد ریالی قیمت شمش فولادی در یک سال گذشته نبود، درآمد شرکت افت بیشتری را تجربه می‌کرد.

دیدگاهتان را بنویسید