کنگو صادرات کبالت را برای چهار ماه ممنوع کرد

به گزارش فولاد نیوز، جمهوری دموکراتیک کنگو، بزرگترین تولیدکننده کبالت در جهان، روز دوشنبه اعلام کرد که به دلیل مازاد تولید، صادرات این فلز را بهطور موقت متوقف کرده است.
این ممنوعیت حداقل به مدت چهار ماه اعمال خواهد شد، به گفته سازمان تنظیم و کنترل بازار مواد معدنی استراتژیک (ARECOMS) در بیانیهای که منتشر شد.
پاتریک لوابییا، رئیس ARECOMS، در بیانیه اظهار کرد: «این اقدام با هدف تنظیم عرضه در بازار بینالمللی است که با مازاد تولید مواجه شده است.»
برای اجرای ممنوعیت و اطمینان از رعایت آن توسط شرکتهای معدنی، ARECOMS فرمانی صادر کرد که توسط لوابییا و به امضای هم وزیر معادن، کیزیتو پاکابومبا، رسیده است.
ممنوعیت صادرات کبالت — که جزء کلیدی در ساخت باتریهای خودروهای الکتریکی و تلفنهای همراه محسوب میشود — از 22 فوریه اجرایی شده و ممکن است پس از سه ماه، تنظیم یا لغو شود.
قرارداد آتی کبالت الکترولیتی فعالترین قرارداد برای ماه مارس در بورس فولاد ضدزنگ ووشی چین، در جلسه معاملاتی شبانه روز دوشنبه به بالاترین حد مجاز رسید و تا ساعت 0239 به وقت گرینویچ روز سهشنبه، افزایش 2.81 درصدی دیگری ثبت کرد.
این تغییرات پس از کاهش شدید قیمت کبالت به دلیل افزایش شدید عرضه و کاهش تقاضا رخ داده است.
اخبار مربوط به ممنوعیت موقت صادرات کبالت پیشتر توسط خبرگزاری بلومبرگ گزارش شده بود.
گروه CMOC چین (603993.SS)، که بزرگترین معدنکار کبالت در جهان است، سال گذشته تولید این فلز خود را از حدود 56,000 تن به بیش از 114,000 تن افزایش داد، در حالی که تولید مس در دو معدن خود در کنگو را نیز تقویت میکند.
سهام شرکت CMOC، که بلافاصله به سؤالات ایمیلی پاسخ نداد، تا ساعت 0219 به وقت گرینویچ 1.3 درصد کاهش یافت.
گروه منابع اوراسیا، یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ کبالت در کنگو، نیز بلافاصله به سؤالات ایمیلی پاسخ نداد؛ در حالی که شرکت Glencore از اظهار نظر خودداری کرد.
این سازمان اعلام کرد که ممنوعیت برای تمام کبالت تولید شده در کشور، از جمله توسط معادن کوچک یا معادن دستی، اعمال میشود.
علاوه بر استخراج کبالت، کنگو همچنین دومین تولیدکننده بزرگ مس در جهان است.